Skagens Kunstmuseer får centralt værk af P.S. Krøyer

Skagens Kunstmuseer har på auktion hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner netop erhvervet et værk af P.S. Krøyer.

Med støtte fra Augustinusfonden samt Slots- og Kulturstyrelsen har Skagens Kunstmuseer netop erhvervet værket Marie malende i Ravello (1890) af P.S. Krøyer. Værket er et af meget få malerier, der viser Krøyers hustru, Marie Krøyer, som udøvende kunstner.

380.000 kroner kostede maleriet, der forestiller kunstnerens hustru, kunstneren Marie Krøyer i færd med at male. P.S. Krøyer malede værket under sin og Marie Krøyers bryllupsrejse. Parret blev gift i 1889 i Augsburg og tog herefter på bryllupsrejse først til Stenbjerg i Thy og siden til Italien. Værket er malet under parrets ophold i byen Ravello ved Amalfikysten.

- Værket er lille, men centralt. Både i P.S. Krøyers produktion og i vores forståelse af Marie Krøyers kunstneriske virke, som vi først nu er ved at kunne få et mere komplet billede af, siger Lisette Vind Ebbesen, direktør for Skagens Kunstmuseer. 

 
 
Foto: Skagens Kunstmuseer

Den 11. juni i år er det i øvrigt 150 år siden, at Marie Krøyer blev født. Det markeres på Skagens Museum med gratis adgang for alle, der hedder Marie samt en række særomvisninger blandt kunstnerens værker i samlingen på Skagens Museum. 


Seneste nyt

fra Nordjylland