Skagens Kunstmuseer får centralt værk af P.S. Krøyer

Skagensmalernes kunst pryder væggene på Skagens Museum. Nu er et mindre maleri solgt for 4,5 millioner kroner i England. Foto: Skagens Museum

Skagens Kunstmuseer har på auktion hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner netop erhvervet et værk af P.S. Krøyer.

Med støtte fra Augustinusfonden samt Slots- og Kulturstyrelsen har Skagens Kunstmuseer netop erhvervet værket Marie malende i Ravello (1890) af P.S. Krøyer. Værket er et af meget få malerier, der viser Krøyers hustru, Marie Krøyer, som udøvende kunstner.

Læs også P.S. Krøyer-maleri er solgt for 4,3 millioner

380.000 kroner kostede maleriet, der forestiller kunstnerens hustru, kunstneren Marie Krøyer i færd med at male. P.S. Krøyer malede værket under sin og Marie Krøyers bryllupsrejse. Parret blev gift i 1889 i Augsburg og tog herefter på bryllupsrejse først til Stenbjerg i Thy og siden til Italien. Værket er malet under parrets ophold i byen Ravello ved Amalfikysten.

- Værket er lille, men centralt. Både i P.S. Krøyers produktion og i vores forståelse af Marie Krøyers kunstneriske virke, som vi først nu er ved at kunne få et mere komplet billede af, siger Lisette Vind Ebbesen, direktør for Skagens Kunstmuseer. 

  Foto: Skagens Kunstmuseer

Den 11. juni i år er det i øvrigt 150 år siden, at Marie Krøyer blev født. Det markeres på Skagens Museum med gratis adgang for alle, der hedder Marie samt en række særomvisninger blandt kunstnerens værker i samlingen på Skagens Museum. 

Flere nyheder fra TV2 Nord