Skagensmalerne til diskussion

Den 1. december kl. 13.00 åbner Skagens Museum den første låge i Skagens egen julekalender <i>Skagen har englelyd</i>.

Bag lågen gemmer sig en række personligheder, der alle har et særligt forhold til Skagen og skagensmalerne.

18 forskellige bidragsydere har sat ord på deres fascination af Skagen i museets 100-års jubilæumsbog SKM 100, der udkommer denne dag. En stor del af disse forfattere vil være til stede, hvor de med deres skæve perspektiver vil overraske og underholde publikum.

En eftermiddag for hele familien
Når Skagens englebørn åbner den første låge, lukker de op for en eftermiddag, hvor børn og voksne i alle aldre kan træde ind i skagensmalernes magiske og forunderlige verden. Mens de voksne bliver underholdt af fortællinger, kan børnene lege skagensmalere og arbejde med lys, farver og fluoriserende maling i malerskolen. Og caféen byder på Carl Lochers lokkende julepunch og museets legendariske kokosmakroner.

- Vi er meget glade for, at mange af bidragsyderne kommer til Skagen den 1. december og deler deres indsigt og engagement med os, fortæller Lisette Vind Ebbesen, museumsinspektør på Skagens Museum, i en pressemeddelelse.

Skagens lys i et nyt lys
Meteorologen Jesper Theilgaard er én af bogens forfattere. Lørdag vil han holde en Skagensvejrudsigt, der afklarer om lyset i Skagen rent meteorologisk virkelig er noget særligt.

- Da museet blev stiftet, var udstillingsformen helt anderledes end i dag. Dengang holdt man salon. Malerierne hang tæt - hvert et stykke bar væg blev udnyttet. Gæsterne diskuterede højlydt de udstillede malerier, mens musikken fyldte museets lokaler, og der var plads til liv og debat. Den udstillingsform vil vi genskabe i det kommende jubilæumsår, og den 1. december giver vi vores gæster en forsmag på, hvordan vi holder Salon i 2008, fortæller Lisette Vind Ebbesen.


Seneste nyt

fra Nordjylland