Skal hyre konsulent til løst opgave

Arbejdstilsynet har pålagt Brønderslev Kommune at hyre en konsulent til at rådgive om brugen af en tom bygning på Skolegadens Skole, som kommunen planlægger at rive ned. Det forstår borgmester Mikael Klitgaard ikke.

En bygning i Skolegades Skole i Brønderslev er så hårdt ramt af skimmelsvamp, at kommunen har valgt at rømme den. Alligevel har Arbejdstilsynet pålagt Brønderslev Kommune at hyre en konsulent til at rådgive om brugen af bygningen.

- Det er så det vi har gjort. Nu er jeg spændt på, hvad de skal lave, for der er ikke så meget at lave nu hvor bygningen ikke bruges længere, siger borgmester Mikael Klitgaard fra Venstre til TV2/NORD.

I februar i år fik Brønderslev kommune et påbud fra arbejdstilsynet, om at løse de problemer der var med skimmelsvamp i bygningen. Kommunen valgte at flyttede eleverne og lærerne til nogle midlertidige pavilloner bag skolen.

Brønderslev Kommune har undersøgt, om det er muligt at spare konsulenten fordi bygningen allerede er tømt, men det kan ikke lade sig gøre.

- Jeg syntes, at det er en sjov historie, at vi skal ansætte et konsulentfirma, som vi ikke ved hvad skal lave, og som arbejdstilsynet heller ikke ved hvad skal lave, siger borgmester Mikael Klitgaard.

Arbejdstilsynet forklarer konsulentpåbuddet med, at det var nødvendigt.

- Det har vi gjort fordi problemet med skimmelsvamp var så omfattende som det var, siger tilsynschef i Arbejdstilsynet Jesper Sandberg.


Seneste nyt

fra Nordjylland