Skal overtage hotel: Rami må ikke blive i Danmark

Rami Safadi fra Frederikshavn har knoklet for at nå drømmen om at overtage det lille Hotel Inger. Men nu har han fået afslag på opholdstilladelse.

I 12 år har Rami Safadi boet i Danmark. Han kommer oprindelig fra Libanon, men bor nu i Frederikshavn sammen med sin kone, Charlotte.

Rami Safadi har sit eget galleri, hvor han underviser i kunst. Han har haft flere forskellige job og er tæt på at afslutte sin kokkeuddannelse. Han arbejder lige nu på det lille Hotel Inger i Hulsig ved Skagen, og ved årsskiftet overtager han og Charlotte driften af hotellet. Men planerne om at udleve drømmen som hotelforpagtere har fået et knæk. Rami har netop fået afslag på en permanent opholdstilladelse.

- Jeg er ikke ked af det, jeg er nærmere bitter, siger han, mens han forbereder en rigtig dansk frokostbuffet med leverpostej, flæskesteg og frikadeller.

Afslaget begrundes med, at Rami ikke har haft et reelt job eller afsluttet en uddannelse inden for de sidste fem år, og det på trods af, at han altså er uddannet kok om halvanden måned og i øvrigt har arbejdet nærmest lige siden han kom til Danmark.

- Jeg har været i gang hele tiden, så at jeg ikke har haft et reelt job, det passer ikke. Jeg bliver lidt provokeret, når jeg får at vide, at det ikke anses for et reelt job, siger Rami Safadi.

Rami har en midlertidig opholdstilladelse, som løber frem til 2018. Men selv om der er lidt tid at løbe på, og der er mulighed for at søge om opholdstilladelse igen, gør det parret usikre i forhold til planerne om at drive hotellet.

- Vi ved jo ikke, om Rami får lov at blive. Og jeg har jo sagt mit job op for at kunne udleve den her drøm sammen med Rami, siger Ramis kone, Charlotte Heine Safadi.

Parret har dog ikke tænkt sig at opgive helt. De vil anke sagen og søge igen.

- Så håber jeg, at alt går i orden, så vi kan komme videre, siger Rami Safadi.


Seneste nyt

fra Nordjylland