Skalborggensere vrede over udvidelse

Aalborg Storcenter vil udvide med 10.000 kvadratmeter. Borgerne i Skalborg er ikke tilfredse. De kæmper i forvejen med de nuværende trafikproblemer.

Hver morgen kører John Nielsen fra sit hjem i Skalborg gennem Hasseris for at komme på arbejde. Turen er dobbelt så lang, som hvis han tog den direkte vej ad Hobrovej. Men det gør han gerne. Trafikken på Hobrovej er nemlig et stort kaos. Og køretiden halveres ved at køre den store omvej.

- Jamen det er jo helt uholdbart, for nogle år siden var der meget trafik, det har der altid været i Skalborg, men med den kraftige udbygning af City Syd, så er det blevet helt utåleligt, siger John Nielsen der har bopæl tæt ved Hobrovej.

Det ser ikke ud til at blive bedre foreløbigt. Alene i 2007 blev City Syd udvidet med 35.000 kvadratmeter bygninger. Nu vil Aalborg Storcenter udvide med 30 nye forretninger på i alt 10.000 kvadratmeter. Centerchefen i Aalborg Storcenter glæder sig over de nye tiltag:

- Vi lever jo af vores kunder. Vi lever også af glade kunder. Derfor er vi afhængige af, at de kan komme hertil. Jeg er helt tryg ved at de beslutninger, man har taget politisk, de nu også bliver sat i værk, siger Bo Kold Søndergaard, der er chef i storcentret.

Hvis kommunen giver storcentret lov til at udvide, vil de nye bygninger stå klar om to til tre år. Men det vejnet, der skal afhjælpe kaosset, kan først stå klart om godt seks år.

- Jeg er ked af, at måtte sige det, men vi kan ikke gøre meget ved det. Det er fortidens synder der indhenter os nu. Det skulle have været lavet for nogle år siden, men det blev det ikke, siger Kristian Schnoor, næstformand i Aalborg Kommunes teknik- & miljøudvalg.

Men beboerne i Skalborg er ikke tilfredse med situation. De håber, at politikerne sætter en stopper for udviklingen.

- Vi synes, det er helt urimeligt, at man fortsætter udbygningen, så længe vejen ikke står her, siger John Nielsen. I foråret var han med til at indsamle 1577 underskrifter for at gøre kommunen opmærksom på trafikproblemerne i Skalborg.

Kristian Schnoor forventer, at teknik & miljøudvalget er positivt indstillede overfor de mange nye kvadratmeter:

- Jeg håber, at vi får Danmarks bedste indkøbscenter, som kan supplere forretningerne inde i Aalborg midtby.

Men hvad så med vejene?

- Jeg håber virkelig at de bliver lavet så hurtigt det overhovedet kan lade sig gøre, og jeg ved godt at det varer nogle år.


Seneste nyt

fra Nordjylland