Skandalekamp på Bornholm

 Skandalekamp på Bornholm

Omkring 60 Brøndby-fans gik amok i Rønne under opvisningskamp mellem AaB og Brøndby. Kampen afbrudt før tid og alt disponibelt politi indkaldt.

En opvisningskamp fredag aften i Rønne på Bornholm mellem SAS Liga-holdene fra Brøndby og AaB sluttede fredag aften en halv time før tid på grund af ballade mellem en stor gruppe Brøndby-fans.

Måbende kunne spillere og øvrige tilskuere se 10-15 hooligans gå i slagsmål, først på tilskuerpladserne og senere på banen. Det udviklede sig til et masseslagsmål med over 50 involverede både fans og lokale.

- Vi skylder Bornholm en stor undskyldning for det her. Det er slet ikke Brøndby IF værdigt. Det er sørgeligt for dansk fodbold, at vi åbenbart ikke kan spille de her sommerkampe, fordi nogle ikke kan opføre sig ordentligt, siger administrerende direktør Per Bjerregaard på klubbens hjemmeside.

De 10-15 fans, som startede urolighederne havde ikke Brøndby-trøjer på, men er kendt af Brøndby IF som ballademagere.

Gennem hele første halvleg skabte de stemning på stadion med sange og romerlys, men et kvarter efter pausen begyndte de at skubbe til de personer, som stod omkring dem. Det udviklede sig voldsomt, og både AaBs og Brøndbys trænerbænke bad om at få
stoppet kampen.

Det lykkedes ikke at få dæmpet de voldelige elementer, selv om Claus Bo Larsen sammen med Brøndbys anfører Per Nielsen løb hen og appellerede til dem om at stoppe.

- Per Nielsen og jeg løb derover, men de ville bare slås med alt og alle, siger Claus Bo Larsen.

De ansvarlige for uroen kan se frem til at blive straffet af Brøndby IF, der ikke vil acceptere uroen.

- Vi ønsker ikke at se den slags til vores kampe og det vil naturligvis få alvorlige konsekvenser for de ballademagere vi kan identificere, siger administrerende direktør Per Bjerregaard.

Kampen var arrangeret af IK Viking og Rønne IK og skulle markere Bornholms Boldspilunions 100-års jubilæum. I stedet blev dagsordenen en helt anden for de over 3000 tilskuere.

- Vi er meget kede af det. Det skulle have været en aften med godt fodbold og grillmad, men desværre var der nogle, som ikke ville det samme som os, siger formand for Bornholms Boldspilunion, Erik Hjorth.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland