Skandaleramt Hirtshals-virksomhed er gået konkurs

I følge Finans.dk er Jelex Seafood i Hirtshals gået konkurs. Virksomheden blev danmarkskendt, da Operation X i efteråret 2018 var forbi.

Fiskefabrikken Jelex Seafood i Hirtshals har måtte dreje nøglen om.

Det skriver netmediet Finans.dk, efter at konkursen fremgår af Statstidende.

Jelex Seafood beskæftiger sig med laks, og TV2-programmet Operation X kunne i efteråret afsløre, at man fuskede med listeria-analyser.

Listeria er en miljøbakterie, og hvis man bliver inficeret med bakterien, kan man får den livstruende sygdom listeriose, skriver Fødevarestyrelsen.

Omkring 50 personer bliver smittet om året. 

Fiskevirksomheden fra Hirtshals blev afsløret i at forfalske analyser, så det fremgik, at der ikke var listeria i de produkter, som de solgte.

Politianmeldt ni gange

Efter Operation X's afsløringer er Jelex Seafood blevet politianmeldt hele ni gange.

- Det er en bred palet af overtrædelser. Manglende sporbarhed, man har brugt en andens virksomheds autorisationsnummer, man har ikke haft styr på datoerne, fortalte leder af Fødevarestyrelsens rejsehold, Michael Rosenmark til TV 2 i december. 

Og overtrædelserne har i følge Fødevarestyrelsen været til den grove side.

- Jeg kan kun komme i tanke om én enkelt virksomhed, hvor det var nødvendigt, at vi lavede så massiv en indsats, og hvor vi kom der så tit. Det er i den grove ende, og det er også derfor, at vi politianmelder dem, sagde Michael Rosenmark i december.


Seneste nyt

fra Nordjylland