Skanderborg har lært af Brønderslevsag

Rapporter om såkaldte nomadefamilier skal være mere nøjagtige og detaljerede. Det har Skanderborg Kommune lært af den såkaldte Brønderslev-sag, der i går begyndte i retten i Hjørring.

Familien med de ni børn, der angiveligt blev udsat for misrøgt og mishandling, boede nogle måneder i Skanderborg, inden den flyttede videre til Brønderslev. Det fortæller DR Østjylland.
 
Skanderborg Kommune blev i den forbindelse udsat for mild kritik af den sociale ankestyrelse, men nu er der rettet op på rutinerne, siger Børn- og Ungechef Annie Noes.
 
- Journalerne om den slags familier skal ikke kun indeholde afgørelserne men også de overvejelser, der ligger bag, siger hun.
 
De overvejelser, som kan være vigtige at få med i journalen, kan for eksempel dreje sig om, hvorvidt sagsbehandlerne har haft en tvangsfjernelse af familiens børn i tankerne.
 
På den måde kan den kommune, der skal modtage nomadefamilien se, hvor galt det står til i familien. Ud over bedre journalføring har Skanderborg Kommune også oprettet et beredskab, som skal stå parat og modtage nomadefamilier, når de flytter ind over kommunegrænsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland