Skanderborg har lært af Brønderslevsag

Foto: Ivan Bitsch

Rapporter om såkaldte nomadefamilier skal være mere nøjagtige og detaljerede. Det har Skanderborg Kommune lært af den såkaldte Brønderslev-sag, der i går begyndte i retten i Hjørring.

Familien med de ni børn, der angiveligt blev udsat for misrøgt og mishandling, boede nogle måneder i Skanderborg, inden den flyttede videre til Brønderslev. Det fortæller DR Østjylland.
 
Skanderborg Kommune blev i den forbindelse udsat for mild kritik af den sociale ankestyrelse, men nu er der rettet op på rutinerne, siger Børn- og Ungechef Annie Noes.
 
- Journalerne om den slags familier skal ikke kun indeholde afgørelserne men også de overvejelser, der ligger bag, siger hun.
 
De overvejelser, som kan være vigtige at få med i journalen, kan for eksempel dreje sig om, hvorvidt sagsbehandlerne har haft en tvangsfjernelse af familiens børn i tankerne.
 
På den måde kan den kommune, der skal modtage nomadefamilien se, hvor galt det står til i familien. Ud over bedre journalføring har Skanderborg Kommune også oprettet et beredskab, som skal stå parat og modtage nomadefamilier, når de flytter ind over kommunegrænsen.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord