Skansevejens Skole skal flytte til Stigsborg

Der skal bygges en ny skole på Stigsborg Brygge, men hvor skal eleverne komme fra? Fra Skansevejens Skole har politikerne netop besluttet.

Skoleudvalget og den udvidede magistrat har nemlig i dag, indgået en aftale om, at man vil flytte Skansevejens Skole elever ned på den nye matrikel på Stigsborg. 

Ved et nyligt møde mellem borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, skolerådmand, Tina French Nielsen, Skansevejens Skoles skoleledelse og de forældrevalgte skolebestyrelsesmedlemmer, blev de nye muligheder for skolens nye placering drøftet.

- I stedet for at starte helt fra scratch i sådan et stor projekt her, så siger erfaringerne os, at gevinsten bliver større, når man kan udvikle sig fra et allerede stabilt fundament, som man har det på Skansevejens Skole, og en sund kultur fra første spadestik. Derfor får blandt andre ledelsen, medarbejderstaben og skolebestyrelsen på Skansevejens Skole hovedrollen i den proces, vi nu starter, forklarer skolerådmand Tina French Nielsen. 

Den nye skole på Stigsborg Brygge. 
Den nye skole på Stigsborg Brygge. 
Foto: Aalborg Kommune

Den nye skole bygges først og fremmest med øje for børnene og deres behov for varierende og eksperimenterende undervisning, oplyser Aalborg Kommune, og bliver en skole med åbne døre ud mod det øvrige lokalsamfund på Stigsborg.

- Når vi står og skal bygge sådan en fantastisk ny skole her i et af Aalborgs mest udviklende områder, så er det også afgørende, at vi tænker lokalsamfundet ind i sådan en proces – især når det vil være et mødested og en livsnerve for alle beboerne på Stigsborg og resten af Aalborg, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Startskuddet på den omfattende proces har allerede lydt, og Skansevejens Skoles elever kan forvente at pakke flyttekasserne og flytte ind i deres nye skole i år 2023.


Seneste nyt

fra Nordjylland