SKAT strammer garnet om multinationale selskaber

Skattecenter Hjørring har succes med at inkassere millioner af kroner hos de multinationale selskaber. SKAT har tredoblet deres skatteindtægter hos selskaberne

Hvis der er multinationale selskaber, som tror de kan slippe af sted med ikke at betale skat i Nordjylland, så kan de godt tro om igen. I hvert fald når det er medarbejderne på Skattecenter Hjørring, som kontrollerer selskaberne.

I 2006 inkasserede SKAT omkring 52 millioner kroner. Det tal er tredoblet til 152 millioner kroner i 2007.

- Vores opgave er at kontrollere, om de priser, der handles med internt i koncernerne sker på markedsvilkår. Det er en opgave, som har stor bevågenhed hos politikerne. Derfor er jeg meget stolt af de resultater, vores afdeling har lavet siden overtagelsen, fortæller afdelingsleder Ole Storch.

I Skattecenter Hjørring sidder der 8 medarbejdere, der fuldt ud arbejder med multinationale selskaber, der internt i koncernen handler på tværs af landegrænserne. Opgaven handler om at sikre, at der betales den rigtige skat i Danmark, og at selskaberne ikke bevidst placerer overskud i andre lande, herunder lavt beskattede lande.

Flere nyheder fra TV2 Nord