SKAT varsler sin ankomst

Som et led i en ny fremgangsmåde vælger Skattecenter Aalborg nu at varsle, hvor og hvornår de slår til mod sort arbejde.

SKAT har over hele landet valgt at sende røgsignaler forud for deres kontrolbesøg på virksomheder. Det gælder også hos Skattecenter Aalborg.

- På samme måde som politiet siger, hvor og hvornår de laver spritrazzia, så vælger vi at varsle vores ankomst for at opfordre til fairlplay, siger Leif G. Thomsen fra Skattecenter Aalborg.

Det er første gang, at SKAT bruger denne metode til at komme sort arbejde og socialt bedrageri til livs.

- Vi skulle jo gerne have flest muligt penge i statskassen, og nu prøver vi denne metode for at se, om vi ikke kan gøre nogle brancher mere efterrettelige, siger Leif G. Thomsen fra Skattecenter Aalborg.

Ikke et skud i foden
Naturligvis kan den nye metode undre, men Leif G. Thomsen afviser, at det giver virksomhederne mulighed for at gemme skeletterne i skabet, når SKAT kommer på besøg - for så at hive dem ud igen, når de er gået.

- Det at vi siger, at vi kommer i den og den uge, det gør jo ikke, at man kan forvente at se sig fri for besøg efter den periode, siger han.

Fuld offentlighed
SKAT oplyser på deres hjemmeside, hvilke brancher de undersøger og hvornår, men ikke hvilke specifikke virksomheder. Og det er stadig kun stikprøver, der foretages - SKAT har ikke resurser til at endevende alle i branchen. Alligevel kan de godt begynde at forberede sig på eftersyn i Aalborg.

Dørmænd og vagtfirmaer bliver eksempelvis tjekket i august og september, mens de ålborgensiske frisører finkæmmes i uge 45 og 47.


Seneste nyt

fra Nordjylland