Skatte på auktion: 69-årige Arne skal sige farvel til sine biler

03:09

En snes af de eftertragtede bilmærker af gammel model kommer snart på auktion. De seneste mange år har bilerne stået i en parcelhushave i Brønderslev.

1 af 2

Arne Andersen har samlet på biler, siden han var 16 år gammel. Nu har Brønderslev Kommune bestemt, at de skal væk fra hans ejendom.

Her holder en Cadillac. En orange, smadret 2CV. En Triumph. En Rover og mange, mange, mange flere. I en parcelhushave på Østergade i Brønderslev er der noget af en bilkirkegård. En samling med mange år på bagen. En samling, der begyndte, da nu 69-årige Arne Andersen var bare 16 år gammel.

- Det er hele mit liv, det her. Min store hobby og min fritidsinteresse. Det er så vemodigt at skulle skille sig af med dem efter så mange år. Det må jeg sige, siger Arne Andersen, mens han løfter pressenningerne af først den ene, og så den anden uslebne diamant i samlingen.

Men ikke desto mindre er det dét, han skal - skille sig af med hele motevitten. Sådan lyder beskeden fra Brønderslev Kommune, som lavede lokalplanen om i 2005, så de mange biler på Arne Andersens grund ikke længere er tilladt på grund af miljøhensyn.

- Kommunen siger, at jeg ikke må have dem mere. Hvis jeg vil have dem, skal jeg bygge en hal, og jeg har også spær til at ligge, men der skal jo udregninger til, før de kan rejses. Men nu er bilerne sat på auktion. Løbet er kørt, siger Arne Andersen. 

Det er nu ikke, fordi nogen af Arne Andersens samlerobjekter sådan lige er klar til en køretur. Selv siger han, at man skal orke og virkelig interessere sig for bilerne - men så er der også noget at komme efter, mener han.

Og dér får han opbakning af Annette Kjær fra auktionsfirmaet CampenAuktioner.dk.

- Det her er jo noget af et ladefund. Det har en kæmpe stor folkelig interesse, det spreder sig som en steppebrand, nærmest uanset bilernes tilstand. Måske kan de bare bruge reservedelene og elsker projektet. Og vi har aldrig behandlet et fund som det her før. Vi har aldrig set noget lignende, siger Annette Kjær.

Her kan du se auktionskataloget for Arne Andersens biler. 

Flere nyheder fra TV2 Nord