Skattefri belønning til sommerhusejerne: Så stor bliver gevinsten

Bundfradraget for feriehusudlejning stiger, og det betyder, at der er en større gevinst til sommerhusejerne, hvis de vælger at udleje. Udlejningsbureauerne jubler over udsigten til flere sommerhuse, der skal lejes ud.

Det kan være rigtig svært at finde et udlejningssommerhus i højsæsonen i Nordjylland. Men det kan måske blive nemmere i fremtiden.

Regeringen og Dansk Folkeparti er klar til at hæve bundfradraget for sommerhusudlejning fra 21.400 kroner til 40.000 kroner. Målet er at få flere til at udleje deres sommerhus – for lige nu er det kun hvert femte sommerhus i landet, der bliver udlejet gennem et bureau.

Ved Novasol i Blokhus er dagens nyhed en af de rigtig gode. Her tror man på, at det vil få flere til at overveje at leje sommerhuset ud i højsæsonen.

- Der er virkelig mangel på sommerhuse i højsæsonen, og det her kan give det sidste spark, siger Susanne Østergaard, der er servicechef ved Novasol i Blokhus.

quote Der er virkelig mangel på sommerhuse i højsæsonen, og det her kan give det sidste spark.

Susanne Østergaard, servicechef, Novasol Blokhus

Hun peger på, at ganske almindelige sommerhuse over en periode på 10 uger har en lejeindtægt på cirka 40.000 kroner, og når den indtægt bliver skattefri, vil det være mere attraktivt at udleje.

Ved Sol og Strand i Hune glæder de sig også over det forhøjede bundfradrag.

- Det er positivt. Det gavner både vores erhverv og kommer husejerne til gode, siger Lars Alkert Andersen, der er indlejningschef ved Sol og Strand.

Han forventer også, at det vil få flere private sommerhusejere til at vælge at udleje i højsæsonen.

Dansk Erhverv og Feriehusudlejernes Brancheforening har tidligere lavet en analyse, som viser, at flere feriehusudlejere vil leje mere ud, når bundfradraget bliver hævet. Analysen viser, at hvis der bliver udlejet 1000 flere feriehuse, end der gør i dag, vil det skabe 400.000 flere overnatninger. Det vil medføre en øget turismeomsætning på 250 millioner kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland