Skatteminister forarget over ungarsk kvindes snyd med Elling-pars adresse

Ægteparret Norðberg forsøger, at få den ungarske kvinde slettet fra deres adresse. Foto: Jesper Christiansen

Karsten Lauritzen vil have undersøgt om sagen med adressesvindel fra Elling er en del af et organiseret svindelnummer.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil sætte sit ministerium til at undersøge den sag hvor en ungarsk kvinde "flyttede ind" hos ægteparret Norðberg i Elling.

Kvinden registrerede, ved at forfalske Petsy Norðbergs underskrift, sin adresse hos det nordjyske ægtepar. Ægteparret havde aldrig mødt kvinden før, men formoder at hun var blandt et selskab på tre personer, som overnattede en enkelt nat i det værelse Norðberg-parret udlejer via AirBnB. Det var i april.

I begyndelsen af maj begyndte der så at komme post til den ungarske kvinde som i mellemtiden, via Borgerservice i Aalborg og en forfalsket underskrift havde fået registreret sin folkeregisteradresse i Elling. Med en fast folkeregisteradresse kunne kvinden få EU-ophold i Danmark med ret til at arbejde - og til sociale ydelser. 

Læs også Families adresse i Elling misbrugt: Ukendt ungarer er nu endelig slettet

Minister er forarget

Det er i et svar til folketingsmedlem for Socialdemokratiet Bjarne Laustsen, at skatteminister Karsten Lauritzen skriver, at han vil sætte sit ministerium til at undersøge sagen. Han skriver at han som minister bliver "forarget, når personer eller virksomheder forsøger at snyde vores fælles skattefinansierede velfærdssamfund"

Karsten Lauritzen skriver videre, at hvis det viser sig at være organiseret svindel, så vil han sammen med blandt andre beskæftigelsesministeren og udlændinge- og integrationsministeren drøfte, hvordan man kan komme problemet til livs. 

Læs også Nigeriansk advokat bag CPR-snyd i Elling

Kunne ikke slettes fra adressen

At en fremmed på den måde som det skete, "flyttede ind" hos familien Norðberg var en ting. Det skabte utryghed og mistillid, men det var først da det gik op for familien, hvor svært det var at smide den ungarske kvinde på porten, mareridtet for alvor startede.

Forskellige myndigheder afviste alle, at de kunne gøre noget ved problemet og sendte bolden videre. Alle mente de, at det var andre end dem selv, der kunne gøre noget ved problemet.

Til sidst - efter flere ugers kamp - lykkedes det dog til sidst at få kvinden slettet fra adressen med hjælp fra Borgerservice i Frederikshavn.

Læs også Tre ministre inddrages i sag om CPR-snyd

Læs også Families adresse i Elling misbrugt: Ukendt ungarer er nu endelig slettet

 

00:20

Skatteminister karsten Lauritzen (V) vil have sit ministerium til at undersøge sagen fra Elling, hvor en ungarsk kvinde, ved at forfalske en underskrift, kunne

Luk video

 

Forsiden lige nu