Skatteminister underviser nordjyske elever i økonomi

For mange unge nordjyder havner i RKI. For at komme problemet til livs blev Finans Danmarks "PengeUge" mandag skudt i gang på landets skoler. I den anledning fik eleverne på Frydenstrand Skole i Frederikshavn eksperthjælp til, hvordan man styrer sin økonomi.

ÅOP, budgetter og sikkerhed på nettet. Det var nogle af emnerne der var på dagsordenen, da skatteminister Karsten Lauritzen (Venstre) og koncernchef i Nykredit Michael Rasmussen mandag var gæsteundervisere i 8.c på Frydenstrand Skole i Frederikshavn.

- Det er forholdsvis basale ting omkring budgetter, at indtægterne skal være større end udgifterne. Det handler om at planlægge sine ting og selvfølgelig også de utroligt mange lånetilbud, der er til de unge mennesker, fortæller Michael Rasmussen, der udover at være koncernchef i Nykredit er formand i Finans Danmark.

Ministeren og koncernchefen er undervisere i forbindelse med Finans Danmarks ”Pengeuge”, der strækker sig fra mandag til fredag. Det er en landsdækkende kampagne for at udvide unge menneskers viden om økonomi.

- Det handler om at finde ud af, hvordan ens budget hænger sammen, hvad privatøkonomi og penge er, og hvad det betyder for ens liv, og derfor er det en rigtig, rigtig god idé at få undervisning i folkeskolen, fortæller Karsten Lauritzen.

I Nordjylland er omkring 6000 unge mellem 18 og 30 år registreret i RKI – de har en samlet gæld på næsten 60 millioner kroner.

- Og så får man jo en svær start på livet, at man står sådan et sted, fortæller Michael Rasmussen.

Frydenstrand Skole er en af 900 danske folkeskoler, der er en del af Pengeugen, hvor mere end 30.000 elever deltager.

- Ja, vi lærte da noget nyt, men vi havde det også sidste år, men i år kom vi lidt mere ind i det, fortæller Jeppe Bastian Jørgensen, der går i 8.c.

Pengeugen slutter på fredag. Og så håber de to eksperter, at det kan være et skridt på vejen til, at interessen for økonomi og penge er steget bare en smule.

- Under alle omstændigheder så er det jo en opgave for forældrene først og fremmest at lære deres børn om privatøkonomi og penge, men det er jo rigtig fint, at der er nogen, der skubber på den læringsproces, som Finans Danmark har gjort her med Pengeugen, fortæller Karsten Lauritzen.

- Jeg tror, det vi gør her i Finans Danmark, er rigtig godt. Jeg tror information især til de unge mennesker i den alder her inden man kommer ud, gør at man lige vil tænke sig om, og bruge den sunde fornuft, fordi så kommer man langt, siger Michael Rasmussen. 

Finans Danmarks landsdækkende kampagne

Seneste nyt

fra Nordjylland