Skattesmæk til private dagplejere

Trods en stor vejledningsindsats har SKAT forhøjet de private dagplejeres indkomster med næsten 20 millioner kroner.

SKAT Nordjylland har de sidste to år gjort det nemt for de private dagplejere at udfylde deres selvangivelse.

- Vi har i 2010 og 2011 sendt vejledningsbreve, der bl.a. forklarer, hvordan indtægten som privat dagplejer skal selvangives. Deres honorarer og tilskud bliver nemlig ikke indberettet automatisk til SKAT, som andre lønindtægter ellers gør, fortæller afdelingsleder John Lundgaard fra SKAT Nordjylland.

- De private dagplejere skal derfor selv huske at skrive indkomsten på selvangivelsen.

For at finde ud af om vejledning hjælper flere til at selvangive korrekt, har der været sendt breve ud til 80 % af alle private dagplejere i Nordjylland herunder også Skive og Viborg Kommune.
Efter selvangivelsesfristens udløb er samtlige selvangivelser blevet kontrolleret.

- Ved at gøre det på den måde, har vi kunnet konstatere, at der er færre fejl i selvangivelserne fra den gruppe, der har modtaget vores vejledning. Vi er glade for, at vejledningen viser sig at have en effekt, og det er også positivt for os at konstatere, at de fleste selvangiver helt korrekt, siger John Lundgaard.

Det er dog ikke alle, der husker at selvangive. Heller ikke selvom de har modtaget et vejledningsbrev to år i træk.

- Vi er stødt på private dagplejere, som to år i træk har modtaget et vejledningsbrev, men som alligevel ikke selvangiver deres indkomst. Det ryster os, og vi har nu valgt at indstille 39 personer til at modtage en bøde, oven i den restskat de har modtaget for 2010, fortæller John Lundgaard.

De private dagplejere i Nordjylland har i alt fået forhøjet deres indkomster med næsten 20 millioner kroner for årene 2009 og 2010 svarende til, at der er sendt næsten 9 millioner kroner i statskassen.


Seneste nyt

fra Nordjylland