Skeletfund ikke en forbrydelse

 Skeletfund ikke en forbrydelse

Det skelet der torsdag blev fundet ved Museumscenter Aars, er flere hundrede år gammelt.

Skelettet dukkede pludseligt op under almindeligt anlægsarbejde, tæt på soklen på Museumscentret.

Retsmedicinere skal undersøge skelettet med en kulstof 14 analyse, før det kan blive endeligt dateret, men det er helt sikkert, at der ikke er tale om et skelet fra nutiden.

- Man kan se på tænderne, at de et slidt meget. Det kommer fordi man tidligere havde sand og lignende i mel og dermed sled man mere på tænderne, når man spiste brød, siger Markil Gregersen, Retsmediciner ved retsmedicinsk institut i Århus.

Det meget lille kranie, som arbejdsmanden Michael Dollerup stødte på i går, fik i første omgang teorierne til at gå på, at der bar tale om det barn. Men det afviser Markil Gregersen.

- Det er en ung mand, der tilsyneladende ikke har været udsat for en forbrydelse, siger Markil Gregersen.

Knogler fra skelettet er spredt meget i jorden, og meget tyder på, at skelettet er kommet til, da der skal fyldes op langs museets sokkel efter byggeriet af den første tilbygning i 1980. Nu vil museet selv udgrave resten skelettet og forsøge at lokalisere, hvor skelettet er kommet fra.

- Det skulle være nemt at lokalisere bygherren. Så må vi se, hvor jorden til opfyldning er kommet fra. Det er lidt mærkeligt, at alle knoglerne er med. De plejer at blive sorteret fra på "harpen" i grusgraven, siger Bjarne Henning Nielsen, Museumsinspektør, Museumscenter Aars.


Seneste nyt

fra Nordjylland