Skibsmontører kunne ikke få praktikplads: Nu er alle lærlinge i arbejde

05:55

For to måneder siden så det helt anderledes ud for skibsmontørerne på EUC Nord. Video: Per Frank Paulsen

Ni lærlinge fra EUC Nord i Frederikshavn er endelig kommet i praktik. For to måneder siden råbte den maritime branche på flere hænder. 

Det var en udmelding, der vakte undren blandt skibsmontørlærlinge i Frederikshavn. Her stod ni lærlinge nemlig uden praktikplads. Nu ser det dog helt anderledes ud.

Nu er alle lærlinge fra grundforløbet på skibsmontøruddannelsen på EUC Nord i Frederikshavn i praktik i en virksomhed.

- Det er jo fedt. Jeg er ude i virkeligheden. Det betyder alt. Nu ved jeg, hvad jeg skal de næste tre år. Det er sådan set det eneste, der betyder noget, siger Jonas Hyldgaard, der var en af de elever på skibsmontøruddannelsen, der stod uden praktikplads. 

Nu ved jeg, hvad jeg skal de næste tre år. Det er sådan set det eneste, der betyder noget.

Jonas Hyldgaard, lærling

Det er blot et par måneder siden, at TV2 Nord kunne fortælle, at organisationen Danske Maritime skreg på arbejdskraft, samtidig med at skibsmontørlærlingene ikke kunne finde et sted at komme i praktik.

Den melding forstod skibsmontørlærlingene i Frederikshavn ikke meget af. Kun to ud af 11 lærlinge var på det tidspunkt i lære.

Nu er billedet dog vendt. Skolepraktikken på skibsmontøruddannelsen i Frederikshavn står gabende tom. Lærlingene er, hvor de vil være.

Det næste hold på 17 elever, der skal ud og finde praktikpladser, bliver færdige d. 23. juni. Af dem har to fundet en praktikplads.

Forsiden lige nu