Skilsmisseforældre rammes af besparelser

Medarbejderne i Statsforvaltningen i Nordjylland frygter, at det kommer til at gå ud over de nordjyske skilsmisseforældre, når forvaltningen i år rammes af besparelser.

Statsforvaltningen i Nordjylland rammes i 2012 af besparelser på 12 procent. 

Fra nytår bliver medarbejderstaben reduceret fra 82 til 72. Medarbejderne frygter, at besparelserne vil gå ud over de nordjyske skilsmisseforældre, der kan komme til at vente længere, end loven tillader, når de har brug for hjælp.

Derfor har den nordjyske statsforvaltnings medarbejder nu taget kontakt til økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (Rad.).

- Vi håber på en reaktion, hvor hun siger, at hun godt kan se, at det her ikke er fornuftigt. I skal have nogle flere penge, siger tillidsrepræsentant i Statsforvaltning Nordjylland, Vibeke Fedder.

Statsforvaltning Nordjylland overholder i øjeblikket reglerne om behandling inden 35 dage, når det gælder sager om samvær i skilsmissesituationer. Men tillidsrepræsentanten frygter, at der i fremtiden vil kunne gå op til otte uger, før forældrene kan komme til samtale.

Det vil nordjyske skilsmisseforældre komme til at mærke fortæller Vibeke Fedders, jurist og tillidsrepræsentant til TV2 Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland