Skør eller næstekærlig? Vibeke tilbyder hjemløse husly i det kolde vintervejr

Midt i kulden har VIbeke Schellerup Reese fra Gandrup valgt at give hjemløse mulighed for en varm overnatning i sin hal.

Kong Vinter har regeret på koldeste og barskeste vis de seneste uger, og det har givet udfordringer for rigtig mange mennesker. Ikke mindst de hjemløse.

quote Det er da altid rart at kunne hjælpe andre mennesker. Og vi har en hal, der bare står.

Vibeke Schellerup Reese

Men midt i kulden har Vibeke Schellerup Reese fra Gandrup skabt et hjerte- og radiatorvarmt lyspunkt for nogle af Nordjyllands hjemløse. Hun har nemlig valgt at åbne dørene til sin opvarmede hal ved sit hjem, så hjemløse kan lukke sig ind og få en nat i en varm seng og stå op til en kop kaffe næste morgen.

- Det er da altid rart at kunne hjælpe andre mennesker. Og vi har en hal, der bare står. Den er ikke stor, den er ikke luksuriøs, den er ikke flot, og vi bruger den til at træne hunde i. Men er der nogle mennesker, der har brug for et sted at varme sig, er de velkomne. For det her vejr skal man ikke være ude i. Så åbner jeg gerne døren for det, siger Vibeke Schellerup Reese.

Ikke luksus, men varmt

Hun gjorde første gang opmærksom på sit tilbud med et opslag på Facebook den 28. februar. Et opslag, der siden er blevet delt 464 gange og har affødt et væld af positive kommentarer for idéen.

Men for Vibeke Schellerup Reese er det helt naturligt at tilbyde sin hjælp, når hun har muligheden for det.

- Jeg synes, vi mennesker er blevet sådan nogle, der ikke har tid til at tænke på andre, fordi vi har en travl hverdag. Så jeg kunne godt tænke mig at hjælpe andre mennesker. Og når jeg har en hal, der bare står uden at blive brugt, kan jeg ikke se, hvorfor nogen ikke skulle nyde godt af at få lidt varme og ly i den, siger hun.

- Det er ikke luksus, men det er vamt.

Langt fra Aalborg

Eneste ulempe ved Vibeke Schellerup Reeses varme tilbud er, at Gandrup ligger 21 kilometer fra Aalborg og de mange hjemløse dér.

Derfor har der de første dage heller ikke været nogen i hallen, kan hun se. Men sørme så om der ikke har været besøg natten til lørdag. For lørdag morgen er sengetøjet krøllet, og to brugte kopper står på køkkenbordet, da Vibeke kommer ud med friske forsyninger.

- Det gør mig da glad, at nogen har taget imod tilbuddet. Det gør mig da helt vildt glad, siger Vibeke Schellerup Reese, der vil blive ved med at holde døren til hallen åben, så længe frosten bider. 

Vinterfrosten er hård ved de hjemløse. Antallet der søger hjælp er steget, og det har fået en kvinde i Gandrup til at reagere.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland