Tegnefestival: Skøre skitser i Skørping

01:56

80 børn var i dag samlet til tegnefestival i Skørping

00:40

80 børn var i dag samlet til tegnefestival i Skørping

1 af 2

Børn fra kunstskoler i Rebild og omegn var i dag samlet til tegnefestival med kunstneren Jannik Broz. En festival, hvor fantasien fik frit løb.

- I skal forestille jer, at en løve skal spise en lagkage. Hvilken slags kage vil løven vælge?

Spørgsmålet bliver stillet i Rebild Kulturskole, hvor 80 børn og unge sidder klar med tegneblokken. De skal ikke svare på spørgsmålet, men i stedet tegne, hvilken kage de forestiller sig vil gøre en løve glad.

Der er i den grad plads til skæve ideer og finurlige streger blandt de fremmødte børn. Kulturskolen i Skørping har fået Jannik Broz til at komme forbi denne søndag for at undervise børnene. Han er selv tegner og arrangerer hvert år DM i tegning.

Forberedelse til DM

Kurset fungerer som en forberedelse til danmarksmesterskabet. På en af rækkerne sidder Benjamin Højmark Eriksen og tegner løs. Han tegner et par timer dagligt og er især glad for at tegne monstre:

- Man slipper fantasien fri, når man tegner. Jeg tænker både glade og sure tanker, siger Benjamin Højmark Eriksen.

Der er flere discipliner, der er gode at mestre, når det kommer til tegning. Man skal selvfølgelig være dygtig til det tekniske, men det handler også om at være god til at slippe tankerne fri og turde stole på sine ideer:

- Vi kan ikke være lige dygtige til alting, men ofte ser vi, at dem, der er bogligt svage eller har andre udfordringer, de få ofte succes i det her, mens dem, der er bogligt stærke kan have svært ved at give slip, siger Jannik Broz, der underviser på tegnekurset.

Tegneglæde hele livet

Der er ingen tvivl om, at tegneglæden er stor blandt de fremmødte børn. De hvide papirer bliver hurtigt fyldt op med skitser af forskellig art. For Jannik Broz er det vigtigt, at børnene bevarer tegneglæden hele livet:

- Vi har alle sammen tegnet, men vi holder desværre ofte op omkring 9-10 års alderen, for der begynder vi at se perfekte tegninger i animationsfilm og tegnefilm, og så tror vi ikke, at vores egne tegneevner slår til, siger han.

Danmarksmesterskabet i tegning bliver afholdt den 16. marts i Horsens.

Flere nyheder fra TV2 Nord