Skole bygges om til boliger

Den gamle skolebygning på Ørnevejens Skole i Frederikshavn bygges om til 40 moderne boliger.

Ørnevejens Skole i Frederikshavn kommer snart i brug igen. Frederikshavn Boligforening købte skolen af Frederikshavn Kommune, da de i 2012 lukkede den store skole midt i byen i Frederikshavn. Den gamle skolebygning er fra 1915 og bliver til 40 boliger.

Boligforeningen vil desuden opføre 20 boliger i et punkthus på den tidligere idrætsplads.

Ifølge Frederikshavn Boligforenings bestyrelsesformand Bjarne Walentin, så forventer man at arbejdet med at opdanne skolen til boliger starter op sidst på vinteren.

Frederikshavn Boligforening er med ombygningen af Ørnevejens Skole med til at bevare en markant gammel bygning i Frederikshavns midtby.

I Strandby i Vesthimmerland måtte friskolen for et par måneder siden lukke, og nu står skolebygningerne tomme. I byen frygter man, at den tidligere folkeskole kan ende som en skamplet for byen.

Flere lukkede skoler er revet ned

Frederikshavn Kommune har siden kommunalreformen i 2007 lukket seks folkeskoler. Fire af skolerne blev solgt, og på tre af de seks matrikler er der enten bygget nyt eller bygget om, som tilfældet er med Ørnevejens Skole.

Hedeboskolen i Skagen blev solgt til en privat investor. Skolen er væltet, og her bygges der boliger. Munkebakkeskolen i Frederikshavn blev også revet ned. Her blev den nye folkeskole Nordstjerneskolen bygget på grunden.

Frederikshavn Boligforenings projekt på Ørnevejens Skole koster 122 millioner kroner.

I Nordjylland er der siden kommunalreformen i 2007 lukket 56 skoler. Hjørring Kommune har rekord med 12 lukkede skoler i perioden. Kun en af kommunens 12 skoler er revet ned. Nemlig skolen i Rakkeby.

I Mariagerfjord blev en af kommunens otte lukkede skoler væltet. Det er Nordre Skole i Hobro, hvor der er bygget boliger.


Folkeskolen lukkede - hvad nu?

090119 Dybvad Real Skole skærmet af

gallery Ejer efterkommer påbud om at lukke skoleruin af

Dybvad Real Skole

Krav til skoleejer: Sæt hegn op - ellers gør vi det

Skoleruin Dybvad

play Ejer af skoleruin får strakspåbud

Byens Hus Vrensted

Hjørring Kommune satte rekord i skolelukninger - men ingen bygninger står tomme

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland