Skole efterlyser elever til gode job

Selv om jobmulighederne for elever på AMU Nordjylland er særdeles gode, så er antallet af elever, der begynder efter sommerferien rekordlav.

Lige nu er det eksamenstid for eleverne på AMU Nordjylland i Aalborg. Mens eleverne kæmper med opgaverne, så kæmper direktøren for at få flere elever.

- Vi har oplevet et dramatisk fald i antal af elever, der begynder på skolen til august. Vi ligger lige nu 50 procent bagefter i forhold til tidligere, siger direktør hos AMU Nordjylland, Peter Thomsen.

Faldet af elever sker paradoksalt nok samtidig med, at skolen oplever stor efterspørgsel efter eleverne. Både Dansk Byggeri og nordjyske arbejdsmarkedsanalyser bekræfter, at alle skolens udbudte erhvervsuddannelser har rigtig gode jobmuligheder. Særligt hvad angår bygge- og anlægsbranchen.

- Jeg har valgt uddannelsen som bygningsstruktør, fordi jeg godt kan lide at bruge mine hænder. Derudover er lønnen rigtig god, og det er nemt at få et job, fortæller elev Tobias Christiansen.

Den nordjyske entreprenørviksomhed A. Enggard A/S er en af de virskomheder, der ser et markant øget behov for arbejdskraft de kommende år. Blandt andet til større projekter i Aalborg som den kommende letbane, udvikling af Østhavnen og sygehusbyggeriet.

- Vi har et godt samarbejde med skolen for at sikre, at eleverne har de rette kompetencer til de kommer ud på arbejdspladsen. Jeg kan kun opfordre til at flere søger ind på blandt andet struktøruddannelsen, for dem er der stort behov for, siger projektleder Leif Birkbak.

Det er ikke kun i bygge- og anlægsbranchen, elever fra AMU Nordjylland er efterspurgt. Det er de også inden for transport og logistik.

Se tv-indslag fra AMU Nordjylland i aften klokken 19.30. Vi møder elever, direktør og tager også en tur på en byggepladsen hos A. Enggaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland