Skole i Thisted kortvarigt evakueret efter bombetrussel

Mandag formiddag modtog flere elever og lærere en trussel via intranettet Aula på Tingstrup Skole i Thisted. Skolen var kortvarigt evakueret, men undervisningen er nu i gang igen.

En ellers helt almindelig mandag formiddag ændrede pludseligt karakter, da en række forældre, elever og personale på Tingstrup Skole i Thisted modtog en bombetrussel mod skolen.

Truslen kom fra en 13-årig elev på skolen, der via intranettet Aula sendte truslen ud til elever, lærere og andet personale på skolen.

Efter skolen modtog truslen evakuerede lærerne alle elever ud på skolen sportsplads og kontaktede politiet. Truslens ordlyd og omstændighederne førte til, at politiet i løbet af kort tid vurderede, at der ikke var tale om en reel trussel.

- Vi kunne hurtigt konstatere, at der udelukkende er tale om drengestreger, og evakueringen af skolen kunne ophæves. Drengestreger som denne ligger i den alvorlige ende, og det er et stort setup, der aktiveres, når der er mistanke om bombetrussel. Det skal vi naturligvis have en snak med eleven og hans forældre om, fortæller vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, Morten Bujakewitz.

Personalet handlede hurtigt

Midt- og Vestjyllands Politi vurderede med det samme, at det var forsvarligt at fortsætte undervisningen. Derfor blev eleverne også sendt tilbage til klasselokalerne, hvor undervisningen nu fortsætter som normalt.

- At en skole modtager en bombetrussel, er selvfølgelig en situation, vi tager yderst alvorligt, siger Per Overgaard, der er skolechef i Thisted Kommune.

Undervejs i forløbet har forældre til elever på skolen løbende fået orienteringer og opdateringer af skolens personale.

- Jeg er meget tilfreds med, at personalet har handlet hurtigt og ud fra skolens beredskabs- og evakueringsplan.  Det er også betryggende, at forældrene hurtigt er blevet informeret og hurtigt fik besked om politiets vurdering, siger Per Overgaard.

Efterfølgende er det aftalt med kommunens erhvervspsykologer samt Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, at såvel lærere som elever kan få den fornødne hjælp til at bearbejde hændelsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland