Video af drab spredt i Aalborg: Skole inviterer elever til møde

Videoen af drabene på to danske kvinder i Marokko har spredt sig til en folkeskole i Aalborg. Det har fået skolen til at reagere.

Rygterne florerede længe, inden Politiets Efterretningstjeneste (PET) den 19. december bekræftede, at en video af drabene på danske Louisa Vesterager Jensen og norske Maren Ueland spredte sig på internettet. 

De danske og de norske myndigheder har forsøgt at stoppe spredningen af videoen, men med begrænset held. Videoen har i hvert fald spredt sig til eleverne på Vejgaard Østre skole i Aalborg. 

Først ville skolen blot tie det ihjel, men det var ikke en holdbar taktik. 

- Hvis man begynder at italesætte denne video, så bliver den først interessant og spændende. Men spredningen af videoen var større end som så. Så vi trak 7. og 8. klasse ind og fik en snak om, at det faktisk er ulovligt, men at der også er noget etik og moral i det, fortæller skoleleder Jesper Saugstrup Jensen. 

Udover lovligheden i at se og dele videoen gik snakken også på, hvordan man takler denne type videoer. Skolelederen tror nemlig ikke, at det er sidste gang denne slags materiale spreder sig på internettet. 

- På et eller andet tidspunkt, møder man det her. Da TV2 viste billeder af World Trade Center, og mennesker, der sprang ud ad vinduerne, så er det heller ikke en hollywood-film. Så vi har ikke diskuteret et stort problem, men vi har prøvet at ruste eleverne til denne slags udfordringer, fortæller Jesper Saugstrup Jensen. 

Jesper Saugstrup Jensen roser elevernes tilgang ved mødet. 

- De virkede eftertænksomme, og de kunne godt forstå det, vi snakkede om. Det var helt udramatisk, og de tog det til efterretning på en god måde, fortæller Jesper Saugstrup. 


Seneste nyt

fra Nordjylland