Skole vil bekæmpe mobning med venskabsdag

 Mobning og racisme skal stoppes. Det er ideen bag den årlige venskabsdag på Sofiendalskolen i Aalborg. I år var dagen bredt ud til at omfatte elever fra flere europæiske lande.

Der blev sunget venskabssange og leget på tværs af klasser og nationaliteter på Sofiendalskolen i dag.

- På kryds og tværs har vi fokus på, at vi gerne skulle være venner. Uanset alder, hudfarve eller andet, siger en af arrangørerne af venskabsdagen, lærer Vivian Eriksen.

Alle skolens 6-700 elever er delt op i hold, der går på tværs af klasserne. På den måde kan små og ældre elever lære hinanden at kende og at respektere hinanden. 
 
Med til venskabsdagen er også udvekslingselever fra både Polen, Østrig og Italien i et projekt, der hedder Comenius. Her besøger eleverne hinanden i de øvrige lande og bor hos elever det.

- Allerede da vi præsenterede projektet første gang, var der nogen der sagde, at de der polakker, de stjæler med arme og ben, så dem vil vi ikke have til at bo. Men så finder de ud af, at det nok ikke er alle polakker, der stjæler med arme og ben, fortæller Lars Nørgaard, der er lærer i 10. klassecentret på Sofiendalskolen.

Og eleverne er glade for venskabsdagen: 

- Du lærer om sammenhold og at vi sagtens kan finde ud af det, selv om vi ikke forstår hinanden, siger Tilde Persson fra 10.A.


Seneste nyt

fra Nordjylland