Skoleelever deler verdens bedste nyheder ud

1900 frivillige fra hele landet deler i dag aviser ud for FN-organisationen ”Verdens Bedste Nyheder”. Temaet er klima, og avisen fokuserer på de gode nyheder og de løsninger, der virker.

- Godmorgen, vi har en avis med verdens bedste nyheder om klima og klimaforandringer.

Sådan lyder beskeden til de morgenfriske på Grønlands Torv i Aalborg. Det er elever fra 9. klasse på Seminarieskolen, der er ude og dele aviser ud fredag morgen inden skole. Aviserne er produceret af FN-organisationen ”Verdens Bedste Nyheder” og fokuserer på klimaforandringer.

HVAD ER "VERDENS BEDSTE NYHEDER"?

  • "Verdens Bedste Nyheder" blev oprettet i 2010, efter undersøgelser viste, at danskerne troede, det gik meget værre i verden, end det egentlig gjorde
     
  • Det er et uafhængigt medie, som formidler fremskridt og løsninger på verdens udfordringer
     
  • Organisationen oplyser særligt om dansk udviklingsbistand, FN's verdensmål og globale fremskridt
     
  • Det er en non-profit organisation, der er støttet af midler fra Danida, medlemsbidrag, EU-midler, fonde og private bidrag
     
  • Foreningen har søsterorganisationer i Holland og Norge
     

Kilde: Verdens Bedste Nyheder

- Klimaet og vejret er en del af dyrenes og planternes levevilkår, så derfor synes jeg, det er meget interessant. Jeg vil gerne gøre en god gerning og hjælpe min klasse, siger Assan Abdirahman Hassan Abdi, der går i 9. klasse på Seminarieskolen.

Han har meldt sig som frivillig sammen med otte andre fra sin klasse.

På landsplan deler 1900 frivillige aviser og chokolade ud fredag morgen.

Positive nyheder

”Verdens Bedste Nyheder” er en selvstændig organisation, stiftet af FN og danske udviklingsorganisationer. Målet med organisationen er at udbrede budskabet om alt det, der virker og de gode resultater fra nødhjælpsorganisationer og udviklingslande.

En gang om året udgiver organisationen en avis med et særligt tema.

I år er temaet klima og klimaforandringer, og i avisen kan man blandt andet læse om Bali, der forbyder engangsplastik og en ny løsning, der kan give klimavenlige ris.

På Seminarieskolen er lærer Per W. Marshall glad for, at ni af hans elever har meldt sig til at dele avisen ud:

- Eleverne lærer at komme ud og snakke med andre mennesker og formidle et budskab, og så lærer de også at sætte sig ind i det budskab, de skal formidle. De får en større forståelse for det, og forhåbentlig kan de gøre en forskel, siger Per W. Marshall, der er lærer for eleverne.

Det har også været en god dag for 9. klasses-eleven Assan Abdirahman Hassan Abdi, der sammen med sine klassekammerater har fået delt masser af aviser ud:

- Jeg synes, dagen er gået godt indtil videre, og der er mange, der har taget imod vores aviser og chokolader. Og så har det været meget godt og interessant at dele gode nyheder ud til folk, siger han.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland