Skoleelever fra Brønderslev battler med robotter

20 elever fra Brønderslev Ungdomsskole var onsdag på besøg på Professionshøjskolen UCN for at programmere robotter.

En klasseundervisning lidt ud over det sædvanlige ventede elever fra Brønderslev Ungdomsskole. Onsdag skulle de nemlig battle med robotter, som de selv havde programmeret.

Eleverne går i 7., 8. og 9. klasse, og de kommer fra Brønderslevs tre skoler: Hedegårdskolen, Søndergaards Skole og Skolegades Skole. De er alle blevet undervist i robotteknologi, og dagen på Professionshøjskolen UCN var afslutningen på forløbet.

- De hører mere og mere, at robotterne kommer, og robotterne vil tage jobs i fremtiden, men hvis man nu kan være med til at lave robotterne, så tager de jo ikke jobbet, for så er man jo selv den, der laver robotterne, sagde Helge Glinvad Grøn, der er adjunkt ved UCN.  

Formålet med dagen var at inspirere eleverne til at arbejde videre med robotteknologi, når folkeskolen engang er overstået. Der er nemlig hårdt brug for specialister i automatisering i erhvervslivet i fremtiden:

- Jeg synes, det er spændende, at elever fra 7., 8. og 9. klasse har det her fokus, og at de gerne vil arbejde med robotteknologi tidligt, sagde Helge Glinvad Grøn fra UCN.


Seneste nyt

fra Nordjylland