Skoleelever samler affald

Hele ugen samler tusindvis af skoleelever affald ind for Danmarks Naturfredningsforening.

Bland de mange skoleklasser, som er på gaden i disse dage, er 4. A fra Jetsmark skole. Her er eleverne glade for, at kombinere skoletiden med den praktiske opgave.

- Vi lærer jo faktisk noget om affaldshåndtering, samtidig med at vi gør en indsats for miljøet, forklarer Marinus Sivesgaard fra klassen som er med på dagens affaldspatrulje.

Og Marinus bakkes op af sin klasselærer Kristina Madsen:

- Der er jo et langtidsperspektiv i det her. De her små hoveder kan stadig nå at lære, hvilken enorm skadevirkning affald har på miljøet. Og måske kan noget af det endda smitte af på forældrene og nogle af os andre voksne, som aldrig rigtigt fik den her viden, da vi gik i skole, siger hun.

4.A går i dag en rundtur fra Jetsmark skole til idrætshallen og da klassen er retur efter en lille time, har de samlet flere store sække fyldt med affald. Der er plasticflasker, en kofanger fra en bil, papir i rå mængder og efterladte hundeposer blandt de mange indsamlede ting.

- Jeg synes de voksne skulle lade være med at smide ting ud af vinduet når de kører. I stedet burde de gemme deres affald i bilen og så vente med at smide det ud, til de er kommet hjem, siger Mathilde Birk-Johnstrup, som under dagens affaldspatrulje har været ansvarlig for indsamling af papir.

På søndag inviterer Danmarks Naturfredningsforening hele Danmarks befolkning til at deltage i projektet.


Seneste nyt

fra Nordjylland