Skoleelever trækker i arbejdstøjet og samler ind til Grønland

Tusindvis af elever fra nordjyske ungdomsuddannelser deltager i dag i Operation Dagsværk, hvor de arbejder i en god sags tjeneste.

Tre unge studerende på HTX i Aars var i dag trukket i arbejdstøjet hos en juletræsavler i Blære. I fem timer stod den på hårdt fysisk arbejde langt fra hverdagen i klasselokalet. 

- Vi havde et valg: Enten skulle vi ud og lave frivilligt arbejde, og ellers skulle vi lave en fremlæggelse, fortæller Nikolai Schlichting Nielsen, der til daglig er elev på HTX, men i dag slæber juletræer.  

Lønnen for arbejdet går til Operation Dagsværk, som i år samler ind til at styrke trivslen blandt grønlandske unge:

- Man laver sin egen lille indsats for at kunne hjælpe noget, der er større end sig selv, siger Nikolai Schlichting Nielsen.

Operation Dagsværk har eksisteret siden 1984. Hvert år river elever på landets ungdomsuddannelser en dag ud af skolekalenderen og tilbyder deres arbejdskraft til erhvervsdrivende, som giver minimum 350 kroner som tak. Pengene går direkte til Operation Dagsværk.

- Det primære er nok den hjælpende hånd, men at der også er et formål med det, det er jo en sidegevinst. Jeg har selv været med i Operation Dagsværk for 25 år siden, så jeg kan godt huske, hvordan det var, siger juletræsavleren Peter Krebs Brorsen.

I løbet af årene har Operation Dagsværk samlet mere end 162 millioner til forskellige velgørende projekter. For Nikolai Schlichting Nielsen har dagen på juletræsfarmen også betydet et afbræk fra den normale skoledag:

- Vi får jo også vores egen form for uddannelse her. Vi kan lave noget andet og komme væk fra skolen og på en måde slappe af, kan man sige.

Her på TV2 Nord har vi også haft en dagsværker i dag. Anton Vejby fra Brønderslev Gymnasium har nemlig styret TV2 Nords Instagram-profil. Du kan se hans story fra i dag på TV2 Nords Instagram:

Operation Dagsværk på TV2 Nord

Hør interviewet med Anton Vejby her

Seneste nyt

fra Nordjylland