Skoleelever udfolder sig bæredygtigt i køkkenet til Smagens Dag

Onsdag afholdes Smagens Dag med fokus på, hvordan man kan anvende rester til velsmagende serveringer. Derfor er en 8. klasse fra Mellervangskolen trukket i forklæder sammen med kokkeelever på Tech College i Aalborg.

”Smid ikke smagen ud”. Sådan lyder temaet for årets Smagens Dag.

I den anledning står elever fra Mellervangskolen onsdag side om side med kokke-elever fra Tech College i Aalborg for at lære, hvordan man kan anvende rester på nye og velsmagende måder.

Annesofie Gralander prøver kræfter med ravioli. Ifølge hende er dagen et godt initiativ.

- Jeg synes, det er megaspændende og fedt at prøve. Vi lærer nye ting og får øjnene op for, at man kan bruge rester på nye måder, fortæller hun begejstret med et øje på den pastadej, der skal bruges til raviolierne.

Annesofie gav sig til Smagens Dag i kast med at lave ravioli fra bunden.
Annesofie gav sig til Smagens Dag i kast med at lave ravioli fra bunden.
Foto: Julie Schou Nielsen, TV2 Nord

Og det er ikke kun eleverne fra Mellervangskolen, der kan lære noget nyt i køkkenet. Også kokke-elev Martin Bohl får noget ud af at formidle sin viden til de nysgerrige folkeskole-elever.

- Det er sjovt at få muligheden for at formidle det, vi går og laver hver dag, til de unge mennesker. Både i forhold til bæredygtighed, men også i forhold til kokkefaget generelt, siger han. 

quote Jeg synes det er megaspændende og fedt at prøve. Vi lærer nye ting og får øjnene op for, at man kan bruge rester på nye måder.

Annesofie Gralander, 8. Klasse, Mellervangskolen

Det færdige resultat af elevernes bestræbelser så appetitvækkende ud.
Det færdige resultat af elevernes bestræbelser så appetitvækkende ud.
Foto: Julie Schou Nielsen, TV2 Nord

Kokkefaglærer på Tech College Simon Sørensen kan se til, imens hans kokkeelever for en stund er blevet læremestre for 8. klasserne.

- Alle har godt af at lære, hvordan man laver mad, og kokkeeleverne er supergode til at fortælle om tips og tricks undervejs. De der små ting, der står mellem linjerne i en opskrift, forklarer han, imens både kokke- og skoleelever flittigt arbejder i køkkenet. 

Og svaret er klart, hvis man spørger, hvordan man kan tænke mere bæredygtigt i køkkenet.

- Det er ved at bruge vores rester fornuftigt, slutter han. 


Seneste nyt

fra Nordjylland