Mobning: Skoleelever vandt 10.000 kroner

24 elever fra 6.B på Bælum Skole vandt konkurrence med en videofilm, som sætter fokus på digital mobning.

Midt i engelskundervisningen i 6. B på Bælum Skole bankede det på døren.

- Må jeg forstyrre, siger Kommunikationschef Lise Kirkegaard fra Telenor.

Med sig har hun en check på 10.000 kr. De 24 elever kikker måbende på den kæmpestore papcheck, for klassen har nemlig vundet Telenors “Digitalpænt skolekonkurrence” i Region Nordjylland.

I skarp konkurrence med seks andre klasser i Nordjylland var det Bælums Skoles videofilm, der blev udvalgt som den bedste. Videofilmen, som eleverne selv har filmet og klippet, handler om et meget aktuelt emne om, hvordan digital mobning også kan føre til mobning i skolen.

Stolt klasserlærer

- Jeg er megastolt, siger 6. B’s klasselærer, Line Brøndum, klassen har virkeligt arbejdet godt sammen og er en rigtig god klasse og har brugt mange timer sammen på at snakke og videofilme om det ømtålige emne.

Eleverne selv var meget overrasket over, at det netop blev deres videofilm, der blev udvalgt som den bedste. Nogen troede, at det var en spøg, da der trådte både fotografer og journalister ind midt i engelsktimen. Men de 10.000 kroner var de selvfølgelig glade for at modtage, og hvad, pengene skal gå til, er endnu ikke besluttet, men et godt bud kunne være til en af de store forlystelsesparker i Jylland.

Skolekonkurrencen har kørt siden 2016 og havde i 2019 rekordmange deltagere med 8.215 elever fra 382 klasser.

Vindervideoen fra 6. klasse på Bælum Skole kan ses her i dens fulde længe:

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland