Skoleforslag skal redde Ingstrup Skole

Ved at lægge flere klasser sammen, kan man redde Ingstrup Skole fra lukning. Men en sammenlægning af klasserne er ikke en god idé, mener SF.

I dag har man ofte fællestimer på to klassetrin på Ingstrup skole. Det såkaldte samlæsning. For at bevare den lille skole, foreslår Venstre i Jammerbugt Kommune nu, at den ordning udvides, så tre årgange i fremtiden bliver undervist sammen. En skidt idé mener SF.

- Det med at undervise tre klasser på én gang giver nogle uoverskuelige problemer, som bliver svære at løse i det saglige arbejde, siger byrådsmedlem Erik Ingerslev (SF)

Ved at benytte sig af samlæsning, undgår Jammerbugt Kommune de upopulære skolelukninger:

- Vi har valg at sige, at det kunne godt være en mulighed, at vi giver lokalsamfundet en hjælpende hånd ved det her. Kan det lade sig gøre, så er det fint, og kan det ikke, så må det være sådan, siger borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade.

Venstre har søgt undervisningsministeriet om dispensation fra folkeskoleloven til at lave samlæsninger på flere klassetrin. SF mener, at det er en forkert løsning, så derfor kalder de nu ministeren i åbent samråd.
 


Seneste nyt

fra Nordjylland