Skolekontrol i tre uger: - Forældre har typisk lidt for travlt

Nordjyllands Politi er til stede ved skoler i hele landsdelen både om morgenen og om eftermiddagen de kommende tre uger.

De næste tre uger vil politiet foretage en landsdækkende kampagne på skoleveje. Her vil der være kontroller ved skoler i Nordjylland både om morgenen om eftermiddagen.

Mandag morgen havde politiet blandt andet taget opstilling ved Saltum Skole i forbindelse med første skoledag.

 

- Det vi typisk ser er, at de unge mennesker ikke cykler ordentlig eller ikke er spændt ordentligt fast. Eller at forældrene har lidt for travlt om morgenen, og kun tænker på deres egne børn og ikke udviser hensyn til andres børn, siger Michael Karstenskov, politikommissær hos Nordjyllands Politi.

Han fortæller, at hovedformålet ikke er at stange bøder ud til bilisterne, men at komme i dialog med både forældre og skoleledere om de udfordringer, der typisk ses ved skoleveje.

- Vi har selvfølgelig vores kontroller, som vi håber kan være med til at nedbringe antallet af uheld, men det kræver også, at forældrene ikke blot tænker på egne børn men også tænker på andre folks børn og måske lige kører hjemmefra fem minutter tidligere. Det tror jeg vil kunne hjælpe på mange situationen, siger Michael Karstenskov fra Nordjyllands Politi.


Seneste nyt

fra Nordjylland