Skoleleder afskediget: Gæld fordoblet trods spareplan

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Skolelederen på Skolecenter Jetsmark er blevet afskediget efter at det i regnskabet for 2015 er kommet frem, at skolens gæld er blevet næsten fordoblet.

Økonomien på Skolecenter Jetsmark i Jammerbugt Kommune har gennem en årrække været under pres, og man kan ikke just sige, at den med udfærdigelsen af regnskabet for 2015 er blevet forbedret.

Trods en aftale om en økonomisk genopretningsplan lavet mellem skoleforvaltningen og den øverste ledelse på Skolecenter Jetsmark viser regnskabet for sidste år, at skolens gæld er blevet næsten fordoblet, så den nu lyder på fire millioner kroner.

Derfor har Jammerbugt Kommune indgået "en gensidig fratrædelsesaftale" med skoleleder Lars Hviid Pilgaard, der fratræder allerede i dag torsdag.

Hans rolle overtages af souschef på skolen Jakob Voldby, der konstitueres som skoleleder.

- Det er min klare vurdering, at Jakob, sammen med det øvrige ledelsesteam på skolen, og i tæt dialog med medarbejderne, kan sikre den ro og stabilitet på Skolecenter Jetsmark, som der er behov for, indtil der er ansat en ny skoleleder på Skolecenter Jetsmark, udtaler skole- og dagtilbudschef Diana Lübert Pedersen fra Jammerbugt Kommune i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen skrives videre at der er lavet en økonomisk genopretningsplan over de kommende fem år, som betyder at der langsomt afvikles på gælden, "således, at vi fortsat kan tilbyde børnene en ordentlig kvalitet i skoletilbudet og fritidstilbudet på Skolecenter Jetsmark."