Skoleleder dømt for voldtægt

En 44-årig skoleleder fra Hjørring kommune blev i dag idømt 2 år og 3 måneders fængsel for voldtægt af en kvindelig kollega.

Den 44-årige Frank Tidemann blev i dag idømt 2 år og 3 måneder for voldtægt og brandstiftelse. En dom forsvareren ikke er enig i.
- Jeg har anket dommen på min klients vegne til frifindelse for så vidt angår anklagen om voldtægt. Mens vi har modtaget dommen for brandstiftelse, siger forsvarer Axel Stausgaard Pallesen til TV2/NORD.
 

Torsdag aften den 10. februar i år, deltog den 44-årige i et internat for skoleledere på Color Hotel i Skagen. Om aftenen var der fest, hvor den 44-årige, ifølge sin egen forklaring, fik en del at drikke. Han har ingen erindring om, hvad der er sket mellem midnat og tidlig om morgenen. Her befinder han sig pludselig på en 38-årig kvindelig kollegaers værelse, hvor han er i færd med at tisse på hendes seng.
 

Det blev den 38-årige kvindelige kollega så fortørnet over, at hun skældte ham ud. Det udviklede sig til et slagsmål, hvor den 44-årige tog kvælertag på den 36-årige, og slog hende flere gange i ansigtet. Ifølge den 44-årige erklærede den 38-årige pludselig sin kærlighed til ham, og det udviklede sig til et seksuelt forhold. Både på kvindens værelse og på mandens værelse. Derfor mener forsvareren ikke, at der er tale om voldtægt.
- Der har været noget vold af en eller andet art, måske fra begge parters side. Den stopper så, og så går man videre med noget seksuelt efterfølgende. Jeg mener, de to ting skal betragtes adskilt, siger forsvarer Axel Stausgaard Pallesen til TV2/NORD.
 

Ifølge kvindens forklaring, som blev afgivet for lukkede døre, skal kærlighedserklæringen og den efterfølgende sex kun opfattes som et forsøg på at redde livet.
 

- Hvordan skulle den tiltalte kunne vide det i sit hoved? Det er problematikken, siger forsvarer Axel Stausgaard Pallesen til TV2/NORD.
 

Efterfølgende forsøgte den 44-årige at tage livet af sig selv ved at sætte ild på sin celle i arresten i Frederikshavn. Voldtægten og ildspåsættelsen takserede retten i dag til 2 år og 3 måneders fængsel. Derudover skal den 44-årige også betale 70.000 kroner i erstatning, og forsat sidde varetægtsfængslet.


Seneste nyt

fra Nordjylland