Skolelukninger truer i Thisted

Planer om at lukke flere institutioner og dagplejepladser i Thisted blev tirsdag aften sendt i offentlig høring.

Det er ikke nogen hemmelighed, at befolkningstallet i Thisted er dalende. Det faldende børnetal har længe peget på et behov for en tilpasning af dagtilbuddene i kommunen.

Derfor er flere skoler lukningstruede, og tirsdag aften blev udviklingsplanen for kommunens dagstilbud sendt i offentlig høring.

"Formålet er at sikre bæredygtig drift - både økonomisk og fagligt - og det er kun muligt gennem lukning af dagtilbud," skriver Thisted Kommune på deres hjemmeside.

Det drejer sig om Hannæsskolen, Hillerslev Skole, Sennels Skole, Vorupør Skole og Vestervig Skole. Derudover er Tilsted Skole og Koldby Skole i farezonen.

Ved Vorupør Skole kan formanden for skolebestyrelsen godt forstå, at der er tvivl om, hvorvidt grundlaget er der for at have en skole.

- Det er trist og svært at forudse. Spørgsmålet er så bare, hvor hurtigt, det skal gå, hvis skolen skal lukke. Oveni forvirringen om skolereformen kunne man måske overveje at vente nogle år, siger Søren Trab Christensen, der er formand for skolebestyrelsen på Sjørring Skole, hvor Vorupør hører under.

Skolebestyrelsen på Sjørring Skole diskuterer i næste uge, hvorvidt de vil gøre indsigelse overfor byrådets planer.

Næstformanden for Børne- og Familieudvalget i Thisted Kommune, Per Skovmose, har tidligere på måneden forsvaret skolelukningerne.

- Det er nødvendigt. Der er for få børn til at opretholde det nuværende antal skoler på det niveau, vi har nu - desværre, siger Venstres Per Skovmose.

I de kommende tre år skal økonomien i kommunen tilpasses med 19 millioner kroner.

Flere nyheder fra TV2 Nord