Skoler fejrer dansk musik

Over hele landet er der i denne uge spil dansk uge. Det fejrer folkeskoler i hele Nordjylland også blandt andet på Agersted Friskole.

På Agersted friskole var alle klasser onsdag en tur i hallen for at lytte til musik og tekst skrevet af en lokal sangskriver. Det var skolens måde at markere Syng Dansk ugen, der i denne uge fejres over hele landet.

- For mig er det vigtigt at skrive sange på dansk, fordi det tit er et dansk publikum, jeg spiller for. Der er en meget bedre kontakt, når man spiller på dansk. Der er en helt anden forståelse kunstner og publikum imellem, siger Anna Bilde, der onsdag optrådte for friskolen.

Den unge sangerinde går til daglig i gymnasiet, og hun tryllebandt sit unge publikum med sine sange om teenagelivets sorger og glæder. Alle sange var selvfølgelig på dansk.  

- Jeg synes, det er rigtig spændende med spil dansk ugen. Det er dejligt, når de danske sange bliver trukket frem, for de fleste hører engelsk musik til daglig, siger Laura Christensen, der går i 8. klasse.

Spil dansk ugen er skabt til at udbrede og udvikle dansk musik kultur. Ugen afholdes hvert år i uge 44.


Seneste nyt

fra Nordjylland