Skoler på charmeoffensiv: Flere unge skal have erhvervsuddannelse

I Aalborg Kommune tøver de unge med at vælge en erhvervsuddannelse efter folkeskolen - så det arbejder skolerne på at lave om på.

Når hesten ikke vil komme til vandet for at drikke, må vandet komme til hesten. Og når de unge i Aalborg Kommune tøver med at vælge en erhvervsuddannelse efter folkeskolen, må man ud og fortælle dem om fordelene ved at vælge noget andet end gymnasiet.

Derfor har Aalborg Kommune indledt et samarbejde med Aalborg Haandværkerforening for at overbevise flere folkeskoleelever om, at de skal vælge en erhvervsuddannelse. 

På Hals Skole fik eleverne derfor besøg af en kokkeelev fra Tech College, som kunne fortælle om hverdagen som elev hos Papegøjehaven i Aalborg Kongres & Kultur Center.

- Det kan forhåbentlig være med til at få øjnene op og sige at der er jo også en mulighed her, der hedder håndværket og erhvervsuddannelsen, siger Henrik Hedelund, som er koordinator i Aalborg Haandværkeforening.

Generelt oplever erhvervsuddannelserne i Nordjylland stor tilslutning fra de unge - senest har 24,2 procent af de ældste elever i folkeskolen valgt håndværkerfagene til efter deres afgangsprøver til sommer. Men i Aalborg Kommune halter tallene bagefter, og det er det, der nu skal gøres noget ved.

- Det er måske lidt finere at være inde i jomfru Ane Gade og så fortælle "ej, men jeg går på Hasseris Gymnasium" eller "jeg går på gymnasiet her og der" i stedet for at sige, at "jeg er i lærer som tømrer, siger Henrik Hedelund fra Aalborg Haandværkerforening.

Dagens besøg fra Tech College har da også gjort indtryk på eleverne, men ikke nødvendigvis ændret deres fremtidsoplaner. 

- Det er da rimelig spændende, man kunne da måske overveje det. Men for mig så ville jeg nok hellere være skraldemand, det er mit drømmejob, siger Magnus Larsen fra Hals Skole.


Seneste nyt

fra Nordjylland