Skoleudvalg: Gug Skole skal have nyt klubtilbud

Skoleudvalget i Aalborg Kommune lægger op til, at der fortsat skal være et ungdomsskoletilbud på Gug Skole. Men det bliver i en anden form end i dag.

Forældre og elever har kæmpet for at bevare den populære og velbesøgte ungdomsklub på Gug Skole. Men de må indstille sig på, at tilbuddet efter sommerferien ikke helt kommer til at ligne det, man har i dag.

Rådmand Tina French NIelsen har tidligere sagt til TV2 Nord, at ungdomsklubben på Gug Skole er et særligt tilbud med en højere normering end de andre fritidstilbud i kommunen, og derfor var der lagt op til, at at ungdomsklubben i sin nuværende form skulle nedlægges.

Oplægget var, at ungdomsklubben på Gug Skole skulle overgå til Ungdomsskolen, som er den overordnede enhed for alle ungdomsskoler i kommunen, og at de unge fra Gug fremadrettet skulle benytte sig af ungdomsskoletilbuddet på Visse Ladegaard. 

Men skoleudvalget i Aalborg Kommune erkendte, at der kan være langt for de unge at skulle fra Gug Skole til Visse Ladegaard, og derfor besluttede udvalget på sit møde tirsdag, at man vil opfordre  til at Ungdomsskolen etablerer et tilbud på Gug Skole i samarbejde med Visse Ladegaard.

- Det kan jo eksempelvis ske ved at man laver nogle aktiviteter på Visse Ladegaard og andre på Gug Skole. Eller at man har åbent nogle dage det ene sted og nogle dage det andet sted. Men det er selvfølgelig en nedskæring af tilbuddet på Gug Skole, da det skal ske inden for de eksisterende økonomiske rammer, siger Hans Thorup (Venstre), som sidder i Aalborg Kommunes skoleudvalg og samtidig sidder i Ungdomsskolebestyrelsen.

17. februar skal familie- og socialudvalget også behandle sagen, og derefter er det planen, at det er Ungdomsskolebestyrelsen, der skal udarbejde en model for, hvordan ungdomsskoletilbuddet i Gug og Visse skal se ud efter sommerferien. Ungdomsskolebestyrelsen mødes næste gang til marts. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland