Skotte vinder førsteudgaven af Made in Denmark

Skotten Marc Warren vinder golfturneringen Made in Denmark. Thomas Bjørn slutter på en delt fjerdeplads.

Arrangørerne håbede naturligvis på en dansk sejr i golfturneringen Made in Denmark, men det blev en skotte, der løb med vindertrofæet.

Marc Warren førte takket være en stærk tredje runde turneringen sammen med waliseren Bradley Dredge inden sidstedagen, og han fortsatte stilen i sin afsluttende runde søndag.

En samlet score på ni slag under par betød, at han sluttede to slag bedre end Dredge, og derfor blev det skotten, der fik overrakt pokalen og præmiechecken på 250.000 euro (knap 1,9 millioner kroner).

Danske Thomas Bjørn befandt sig turneringen igennem i toppen af stillingen. En halvskidt tredje runde betød, at hans chancer for samlet sejr var minimale inden de sidste 18 huller.

Bjørn lagde dog rigtigt stærkt ud med fire birdies på de syv første huller, men så mistede han momentum. Det blev dog minus to for dagen og en fin delt fjerdeplads for Bjørn, der blev bedste dansker.

Thorbjørn Olesen gik søndagens runde i par og endte på en delt syvendeplads sammen med overraskelsen Lasse Jensen.

Jensen leverede en superrunde i fire slag under par søndag, der sendte ham femten pladser opad i den samlede stilling.

Det var første gang, at Made in Denmark blev afholdt. Det er den første danske Europa Tour-turnering i 11 år, og det er indtil videre aftalt, at turneringen skal spilles i yderligere to sæsoner på Himmerland Golf & Spa sydvest for Aalborg.