Aftale indgået: Skrald kan blive hentet fredag

En ugelang strejke mellem skraldemænd i Frederikshavn og deres arbejdsgiver Remondis ser nu ud til at finde sin afslutning.

De strejkende skraldemænd kan komme tilbage på arbejde i morgen.

En aftale er nemlig blevet indgået mellem de stridende parter torsdag aften, og hvis den aftale godkendes endeligt fredag morgen er konflikten endegyldigt ovre.

Det oplyser Per Thorup, faglig sekretær i 3F Frederikshavn, til TV2 Nord.

- Vi er blevet enige om en aftale. Remondis, tillidsmand Palle Jørgensen og jeg selv, på vegne af 3F Frederikshavn. Vi forventer, at den her aftale bliver stemt sikkert igennem i morgen tidlig.

- Det betyder så også, at det sympatistrejkende rundt om i landet kan vende tilbage til deres arbejde. Det er allerede koordineret med de respektive tillidsmænd, siger Per Thorup.

En uge strejke kan dermed slutte – en strejke, der undervejs endte med at gælde for i alt 26 kommuner.

- Det var et rigtig godt og konstruktivt møde. Vi fik selvfølgelig ikke alt igennem, men alt i alt er vi rigtig godt tilfredse. Vi havde to hovedpunkter. Vi fik opsigelser trukket delvist tilbage, samt reguleret arbejdstiden til indenfor en kort periode, siger Per Thorup.

Hvorfor så først nu?

- Ja, vi kunne jo først mødes med Remondis nu. Så ja, måske kunne den her situation være løst tidligere.

De strejkende skraldemænd i Frederikshavn Kommune mødes fredag morgen klokken 5.30 for at stemme om den nyindgåede aftale.


Seneste nyt

fra Nordjylland