Skraldemænd strejker fortsat i Frederikshavn

Frederikshavnerne får stadig ikke tømt skraldespandene, da renovationsarbejderne fredag morgen blev enige om at fortsætte den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse.

Dermed er der på dag nummer to ikke blevet tømt skraldespande i Frederikshavn Kommune.

Strejken er overenskomststridig og skyldes ifølge de ansatte selv, at deres arbejdsforhold er så dårlige, at de ikke længere vil stå model til det. Det handler blandt andet om, at de mener, arbejdsbyrden er for stor i forhold til mandskabet, der derfor har en del overarbejde. 

- Vi kan simpelthen ikke nå vores arbejde på 7,4 time eller 37 timer om ugen, hedder det fra de strejkende.

 

Ifølge renovationsarbejderne har de i flere måneder forgæves forsøgt at få arbejdsgiveren i tale om den tilspidsede situation. 

- Vi beder hver dag Remondis om et forhandlingsmøde, men de afviser hver gang vores anmodning, siger fagligsekretær ved 3F Frederikshavn, Per Thorup.

Den udlægning kan man ikke genkende hos firmaet Remondis A/S, hvor de strejkende er ansat.

- Vi er i dialog med parterne, og vi er altid åbne for dialog. Vi havde så sent som i går (torsdag, red.) møde, men kritikken om hvad de mener, der er galt med arbejdsforholdene, tager vi internt og ikke i pressen, lyder det fra ledelsessekretær Christa Sørensen fra Remondis.

Den aktuelle strejke skyldes ifølge TV2 Nords oplysninger, at et par af de ansatte har fået skriftlige
advarsler, fordi de ikke kunne påtage sig yderligere overarbejde. Advarsler som de ansatte indtil videre forgæves har forsøgt at få trukket tilbage. 

- Skraldefolkene er udmærket klar over de gener, konflikten har for borgerne, og vil vi meget gerne ud at køre igen, men der skal to parter til for at løse denne situation, siger tillidsrepræsentant Palle Jørgensen.

Remondis fortæller, at hvis de ansatte ikke senest mandag går i arbejde igen, fortsætter sagen til Arbejdsretten, hvor Remodis forventer, at de ansatte vil få et påbud om at genoptage arbejdet. 

Hos 3F håber man, at man kan få løst situationen via forhandlinger.

- Vi håber selvfølgelig de (Remondis, red) tager imod invitationen. Og vil de mødes hen over weekenden, er vi også klar til det. Vores telefon er åben, så de kan bare ringe, siger Per Thorup.


Seneste nyt

fra Nordjylland