Skrappere regler på vej til vognmænd

Foto: Michael Kragmann

Socialdemokratiet vil skærpe reglerne for vognmænd i mindre varevogne. Det skal blandt andet sikre ordnede forhold og undgå social dumping.

Nordjyske politikere er klar til at skærpe kravene til vognmændende. Socialdemokratiet har fremsat et forslag for folketinget, der bliver støttet af DF. En række nye regulativer og krav, der både skal sikre lige konkurrence, trafiksikkerhed, og også komme den illegale arbejdskraft i branchen til livs.

- Det vi foreslår fra socialdemokratisk side, og som der jo er opbakning til i Folketinget, det er at tage de mindre varebiler, altså dem der vejer under 3500 kilo, og så også lade dem omfatte af godskørselsloven, simpelthen for at sikre ordnede forhold, større trafiksikkerhed og undgå social dumping på det her område, siger Rasmus Prehn fra Socialdemokratiet.

Kim Christiansen fra Dansk Folkeparti støtter op om forslaget.

- Vi ser desværre en uheldig tendens, både i forhold til, hvem der sidder i bilerne, for langt hen ad vejen er der en stor grad af social dumping, og så er det unfair konkurrence overfor de måske lidt større biler, der skal overholde godskørselslovens regler, siger han.

De skærpede regler skal gælde for varebiler under 3500 kilo. Denne type varebiler bliver dog brugt af rigtig mange andre erhverv som for eksempel murer og tømrer. De vil dog ikke blive ramt af de kommende krav.

Se søndagens indslag om de nye regler for vognmændene.

02:25 Luk video

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord