Advarsel: Skred ved Bulbjerg Knude

Et større stykke af klinten er skredet i vandet ved fuglefjeldet Bulbjerg Knude. Naturstyrelsen fraråder at komme for tæt på klinten.

Natten til fredag er et større stykke af Bulbjerg Knude styrtet i havet. Skredet skyldes formentligt de store mængder nedbør den seneste tid.

- Det her skred er større end normalt. Vi oplever skred i både forår og efterår, men det her er et stort skred. Det er med års mellem, at der sker et skred i den her størrelse, siger specialkonsulent ved Naturstyrelsen Thy, Claus Rasmussen.

 
 
Foto: Kim Frost

Nye skred kan ikke udelukkes, så Naturstyrelsen fraråder derfor alle at komme for tæt på klinten eller forsøge at gå rundt om Bulbjerg langs stranden.

- Vi fraråder altid, at man kommer for tæt på klinten. Skiltningen derude er ikke ny, det er den skiltning der altid er derude, men man skal holde sig væk, for når der lige er sket et skred, så kan det ske igen, siger specialkonsulent ved Naturstyrelsen Thy, Claus Rasmussen.

Claus Rasmussen nævner også, at det ikke er sikkert, at der sker et skred igen.

Bulbjerg Knude er et af Danmarks eneste fuglefjeld. Især riden, nordatlantisk mågefugle, yngler hvert år i stort tal på Bulbjerg. Skredet har taget flere reder med i havet, men ungerne er fløjet, og skredet giver plads til nye reder til foråret.


Seneste nyt

fra Nordjylland