Skrotbiler flyder i Frederikshavn

En autoophugger fra Frederikshavn blev for snart tre år siden dømt til at han skulle fjerne 800 skrotbiler, som står ulovligt på hans grund. Men bilerne står der stadig. Både naboer og kommune er frustrerede.

I seks år har Laila Christensen været nabo til Knivholt Autoophug. I alle årene har hun haft udsigt til de mange skrotbiler. Hun understreger at hun kommer godt ud af det med naboerne, men hun er træt af bilerne.

- Der er grimt. Det ligner ikke noget der er lovligt her i Danmark, og det er det jo heller ikke. Hvor er kommunen i det her. Det er da utroligt at det bare kan blive ved i så mange år, siger Laila Christensen.

Knivholt Autoophug har tilladelse til at have 500 skrotbiler stående, men der står helt op imod tre gange så mange. Flere af dem står ulovligt uden nummerplader ved vejen. Skrothandleren og hans søn Søren Hansen nægter at fjerne bilerne. De mener at de har haft en mundtligt aftale med Frederikshavn Kommune om at bilerne må stå der.

- Jeg skal lov til at have en del biler stående. De skal ikke bare komme og sige, at nu må du kun have 500 biler stående. Det går jeg ikke med til, siger Søren Hansen.

Frederikshavn Kommune har før overvejet at få bilerne fjernet på ejerens regning, som det skete i hos en bilforhandler i Aggersund i går. Men de har opgivet at hyre en vognmand til opgaven.

- Vi kan godt fjerne bilerne på ejerens regning, men det er jo ikke sikkert at der er nogen, der vil gøre det. Det er jo ikke sikkert at de får pengene, forklarer formanden for Plan- og miljøudvalget i Frederikshavn Kommune, John Christensen (Venstre)

Søren Hansen og hans far har nu søgt om at få lov til at have alle bilerne stående, men det får de ikke lov til så længe der står biler ulovligt langs vejen.

Far og søn har indtil nu fået tvangsbøder der løber op i 200.000 kroner, fordi de ikke fjerner bilerne. Men Søren Hansen indrømmer at de er holdt op med at betale, fordi de føler sig urimeligt behandlet.


Seneste nyt

fra Nordjylland