Skuffelse i Randers: Hobro IK indkasserede svidende nederlag

Hobro IK forbliver på Superligaens 13.-plads efter et nederlag på 0-3 til Randers FC.

Hobro IK kan ikke prale af den bedste start på denne sæson af Superligaen. Med bare fire point på kontoen efter de første fem kampe skulle man tro, at de gulklædte spillere hungrede efter en sejr og tre tiltrængte point. Men søndag eftermiddag måtte det blive ved håbet i kampen mod Randers FC.

Her blev det nemlig til et gedigen afklapsning på 3-0 på udebane.

Det  var nu ikke, fordi Hobro IK ikke viste gode takter. De første 40 minutter af første halvleg sad gæsterne tungt på spillet og jonglerede flot bolden uden om Randers-spillerne, der så både haltende og tvivlende ud. Særligt Hobro IK's nye mand, Djiby Fall, voldte store problemer i det blå-hvide forsvar, men chancerne blev dog aldrig til scoringer.

Til gengæld forsvandt Hobros generte stjerne, Emmanuel Sabbi, i løbet af halvlegen. Det blev hurtigt tydeligt, at en del af Randers' strategi var at lukke ned for Sabbis spil, og den mission lykkedes hjemmeholdet i den grad med.

Uventet lussing

Efter 40 minutter sluttede Hobro IK's dominans med et brag. På få minutter lykkedes det Randers FC at finde det nødvendige tempo frem i sit spil, og i 41. minut kom kampens første scoring: André Rømer fik sidste fod på et hjørnespark, og så stod der 1-0 til Randers.

Fire minutter senere blev den føring udbygget af Emil Riis Jakobsen. Han satte kronen på en flot soloaktion, da han satte bolden fladt i Hobro-målets venstre hjørne.

Dermed måtte et hold slukørede himmerlændinge altså gå til pause med en uventet lussing efter en ellers solid første halvleg.

Sidste søm i kisten

For at rejse sig indledte Hobro IK anden halvleg med en offensiv udskiftning. Ud gik Edgar Babayan med et ømt knæ efter et sammenstød med Randers' Jonas Bager, og ind kom i stedet Quincy Antipas, som fik til opgave at lave lidt rav i den i hjemmeholdets forsvar.

Og Antipas gjorde da også sit bedste med flotte løb og mange udfordringer. Men forsøgene druknede i resten af mandskabets passive og uopfindsomme spil. Randers-bagkæden lignede i resten af kampen en uoverstigelig mur for Hobro.

Derfor kom det heller ikke som nogen overraskelse, da Randers FC efter 67 minutter slog det sidste søm i kisten. Saba Lobzhanidze fik lov til at afslutte kampens måske flotteste angreb leveret af Randers FC, og med et skarpt hovedstød gjorde han det til slutresultatet 3-0.

Dermed forbliver Hobro IK på Superligaens 13.-plads. Randers FC rykker med sejren op på en foreløbig femteplads.