Skuffet Birgit Hansen: - Vi trækker os ikke

Rigspolitiets anbefaling om en nybygget politiskole væk fra Nordjylland får ikke Frederikshavn til at trække sig fra feltet af kandidater.

Stod det alene til Rigspolitiet var Frederikshavn som hjemby for den nye vestlige politiskole, der i øjeblikket forventes klar i 2019 eller 2020, udelukket.

Rigspolitiet har i en rapport med deres anbefaling til politikerne, lagt vægt på, at en ny politiskole ikke skal ligge længere væk end to timers udrykningskørsel fra København - og så anbefaler man i øvrigt et nybyggeri.

Ingen af de ønsker kan Frederikshavn, der har tilbudt den nedlagte Hånbækskolen, honorere, og det skuffer borgmester Birgit Hansen (Soc. dem.) at Rigspolitiet afviser Nordjylland som egnet til politiskolen.

- De udelukker hele Nordjylland, og vi bliver ramt af at, de synes, der er for langt herop. Men når man hører hvad politikerne bag forliget siger, så er det jo en vestlig politiskole der også skal være med til at skabe et Danmark i bedre balance. Og det kommer jo ikke til at ske, hvis man lytter til den her rapport, siger borgmesteren, der langt fra har givet op på håbet om at hive politiskolen hjem.

- Vi trækker os ikke! Vi skal smides ud af feltet, siger hun.

- Det er, lidt banalt sagt, et spørgmål om, hvorvidt det er embedsværket og rigspolitiet, der bestemmer, at de gerne vil have det på en bestemt måde eller om det er politikerne der bestemmer det de oprindeligt havde som intention, siger Birgit Hansen, der heller ikke giver meget for Rigspolitiets anbefaling af et nybyggeri:

- Jeg må som skatteborger spørge: Har man råd til at bygge nyt og stort, når der er otte-ni  eksisterende bygninger, der er godkendt på forhånd?

 


Seneste nyt

fra Nordjylland