Skuldersår koster ridderkors

 Skuldersår koster ridderkors

Borgmester og svineavler ikke fundet "værdig" til hædersbevisning

Aabybros borgmester gennem 20 år, Ole Lykkegaard Andersen, får alligevel ikke det Ridderkors, som et enigt byråd ellers havde indstillet ham til.

En bøde fra 2004 gør ham ifølge Indenrigsministeriet uværdig til ordenen. En driftsleder på borgmesteren svinefarm overså en so med et skuldersår, og det udløste en bøde på 10.000 kroner, som prompte blev betalt. Ole Lykkegaard Andersen er overrasket over at forseelsen nu koster ham en orden:

- Reelt var det min driftsleder, der overså skuldersåret og det har jeg aldrig bebrejdet ham. Faktisk mener jeg, at min svinefarm har kørt upåklageligt og leveret ca. 10.000 svin til slagteriet om året uden problemer".

Ole Lykkegaard Andersen tidligere kolleger i Aabybros byråd forstår ikke Indenrigsministeriets afvisning af Ridderkorset:

- Vi syntes, at Ole har gjort et stort stykke arbejde for kommunen i de 20 år han var borgmester, og kender ham kun som en reel og hæderlig politiker", siger SF'eren Erik Ingerslev Larsen.

Ole Lykkegaard Andersen kan både grine og græde over historien:

- Det er da lidt sjovt, at min orden har været oppe at vende på højeste sted i ministeriet. Til gengæld er jeg da lidt såret på min retsfølelse.

Aabybros tidligere borgmester vil ikke klage over afgørelsen, men glæder sig i stedet over kollegernes adelsmærke:

- Jeg har det fint med, at byrådet har indstillet min indsats til hæder - og det er ridderslag nok for mig", siger Ole Lykkegaard Andersen til TV2 Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland