Skulptur Biennale i Dronninglund

De arbejder på højtryk i Dronninglund for at blive klar til åbningen af årets Skulptur Biennale, som for første gang nogensinde afholdes i Nordjylland.

Udstillingen bliver den største af sin art nogensinde i Nordjylland med 101 store skulpturer, som er placeres i en nyanlagt skulpturpark ved Dronninglund Kunstcenter.

- Det bliver meget fantastisk, siger Hirtshals-kunstneren Stinne Teglhus, som er en af de 60 kunstnere, som bidrager til udstillingen.

Stinne Teglhus har som næstformand i Dansk Billedhuggersamfund arbejder hårdt for at få Skulptur Biennalen til Nordjylland. I 40 år har udstillingen været holdt i Kongens Have i København.

- Udstillingen betyder meget for mig. Det er skønt at se alle tingene i virkeligheden. Jeg har mest set skulpturerne på fotos, hvor de forskellige kunstnere har beskrevet deres værker, så det er rigtig dejligt at se dem i virkeligheden, siger Stinne Teglhus.

De mange skulpturer skal placeres i den vilde natur omkring Kunstcentret i Dronninglund på en rute på ca. 1 kilometer. Indenfor i Kunstcentret kan man se yderligere 150 skulpturer. 

Udstillingen åbner 9. juni og kan ses til og med 26. august.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland